dimecres, de juny 01, 2005

Avui entrevistem a... l'Anna Balaguer


Anna Balaguer
Font: Countrycat Fotografies



Avui estrenem la secció setmanal d'entrevistes a membres del col·lectiu de professors de line dance de Catalunya.

I ho fem amb una de les primeres a dur el line dance al país i a una de les primeres professores que van haver-hi. Imagino que molts ja sabreu que es tracta de l'Anna Balaguer, l'aNNa al Fòrum Countrycat.

Sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista.


Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Anna Balaguer. Una nit d'agost del 1994 al Big Country de Londres.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
A.B. El primer ball va ser l'Electric Slide; d'aquí ve que li posés el sobrenom de Bàsic. El segon ball va ser el Tush Push. Va ser molt emocionant! Imagina't trobar el complement perfecte a la música amb la que més t'identifiques! Aquell local va marcar el rumb de la meva vida.


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
A.B. Doncs més o menys un any.


C.. Per què vas voler ser professora?
A.B. Doncs va ser completament accidental, ja que no m'ho havia plantejat mai. Va sorgir perquè un grup m'ho va demanar.


C. A quin local vas començar a donar classe?
A.B. Les primeres classes en grup van ser al "Club 24 hores de Harley Davidson" de Barcelona. Al cap d'un temps es va obrir el Jambalaya, allà és on va començar el verdader repte!


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
A.B. Recordo perfectament que érem cinc o sis persones. Vaig començar amb l'Electric Slide. Va ser molt divertit, ja que ens coneixíem tots.


C. Actualment fas classe a...
A.B. Ara ja no m'hi dedico, puntualment vaig fent alguna coseta.


C. Quin és el ball que més t'agrada?
A.B. Aquest pregunta és molt dificil de contestar perquè cada ball té alguna història que t'atrapa. Però dels últims que he après i m'atrau per la conjunció amb la música és Take a Breather de la Maggie Gallagher amb "I Need a Breather" d'en Darryl Worley.


C. Quin és el darrer ball que has après?
A.B. 32 Miles d'en RayCountry, un dels balls més lògics i divertits que conec.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
A.B. Doncs els darrers anys crec que s'han fet balls de gran dificultat, principalment per la combinació de les figures escollides i la durada del ball. Però també s'ha de dir que hi ha un nivell molt alt. Això si, afegiria que s'hauria de frenar ua mica perquè tots hem tingut el nostre moment per aprendre i és fonamental que els que comencen també el tinguin.


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
A.B. La veritat és que els primers balls que "vaig fer" i ho poso entre cometes perquè ni tant sols van ser constituïts com a tals, eren una combinació de passos del què recordava de l'estada a Londres; en poc temps havia après massa balls, i no recordava exactament les coreografies complertes. Així que quan vaig arribar aqui, per no oblidar-los, els vaig batejar.

Posteriorment, investigant, vaig relacionar-los amb els balls originals, per exemple el Bottom era el God Bless Texas, el Surenyo era l'Slappin' Leather, ...

Però el primer ball com a tal va ser el Hoochie Coochie popularment dit "Chatahoochie", amb la cançó del mateix títol de l'Alan Jackson. L'últim ball es diu, Pick Up Truck.


C. La teva cançó preferida?
A.B. Moltes, pero la que em va marcar des de ben petita "Green Rolling Hills" d'Emmylou Harris.


C. El teu cantant o grup preferit?
A.B. Molts, cada època té el/s seu/s.


C. Bàsic o shuffle?
A.B. Bàsic.


C. Balls de 32 temps o de 64?
A.B. Preferiblement de 32, però m'és indiferent mentre siguin pràctics de ballar.


C. Concurs o Marató?
A.B. Simplement, passar-ho bé.


C. Barret o botes?
A.B. Tots dos són complementaris.


C. Budweiser o Coronita?
A.B. No m'agrada la cervesa.


C. George Strait o Alan Jackson?
A.B. Tots dos.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
A.B. Heather Myles.


C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
A.B. Li diria el mateix que una persona que escolta per primera vegada un tema country, moltes coses!!



I fins aquí l'entrevista a l'aNNa. Els qui acabeu de començar a ballar i potser no la coneixíeu gaire, ja us en podreu fer una idea més clara de qui és. Gràcies aNNa per la teva col·laboració!

Finalment, deixeu-me recordar a tots/es aquells professors als qui no he enviat l'entrevista per e-mail, que si volen participar i donar-se a conèixer als centenars de lectors diaris de Countrycat només han d'enviar un e-mail a countrycat@terra.es. Amb molt de gust els enviaré les preguntes (de fet, són les mateixes que s'han fet a l'aNNa, o sigui que si algú vol ja les pot contestar i enviar directament).

Si no els he fet arribar l'entrevista fins ara és perquè (1) No tenia el seu mail o (2) Perqué sóc un despistat... :-) Però la voluntat és que tots els professors o ex-professors que vulguin puguin ser entrevistats.