dimecres, d’agost 02, 2006

Avui entrevistem a... Leti Pijoan

Leti Pijoan en plena acció


Seguint amb les entrevistes a professors de linedance de Catalunya la d'avui serà diferent. Per treure una mica de ferro a l'assumpte, avui toca el torn a la professora de l'alta societat de Barcelona. Alguns ja la coneixereu, altres n'haureu sentit a parlar alguna vegada. Es tracta de la Leti Pijoan, un personatge si més no curiós.

Va acceptar a contestar les nostres preguntes tot i tenir una oferta per l'exclusiva de la Revista Hola (què tal?), i li hem d'agraïr el detall. :-)

Aquí teniu les seves respostes.


Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar linedance? On i quan va ser?
Leticia Pijoan. dons mira nen, el primer cop va ser ......, ostres! Ara no o recordo, ah sí, al Park Valles, que xulo no?

C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Ten vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
L.P. Uiiii! doncs potser l'"Electric Slide", va ser un autèntic desastre. Déu meu quina pena que deuria fer, no vaig durar ni quatre parets.

C. Quan temps va passar des que vas començar a ballar fins que vas fer de professor?
L.P. Mira guapo, si no recordo malament, va ser al cap d'un any, la veritat que era una cosa que sempre m'havia agradat, això de sortir a un escenari. Clar que això de professora, el que en diem professora, lo meu no és de professional.

C. Per què vas voler ser professor?
L.P. Doncs ja t'he explicat, queda molt be això de pujar a un escenari, a més, és una de les poques ocasions que pots donar pel c... als tios, vull dir que els ensenyes els balls d'esquena i naturalment, pots lluir allò que en diem el tipet, m'entens oi?

C. A quin local vas començar a donar classe?
L.P. Carai, doncs a l'Sport Center de Terrassa/Sabadell, ves per on, clar que era de forma esporàdica, més que res quan faltava la professora oficial, que ho feia millor que jo.

C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
L.P. Tot va anar molt bé, potser perquè el ball no era difícil i perquè la gent ja el sabia, ep! El ball es diu Cooperhead Road, hi ha qui el coneix com a On the Horse.

C. Actualment fas classe a.....
L.P. A casa meva, a les meves nenes, que no val la resposta?

C. Quin es el ball que més t?agrada?
L.P. el "We Are The Same", és guapíssim, si t'agrada ballar-lo, és clar. Ui! També l'Slow Brun.

C. Quin es el darrer ball que as après?
L.P. Es diu, ostres ara no el recordo, no, perdó, es el Mesmerized d'en Geri Morrison.

C. Qué en peses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l?alt nivell de la gent?
L.P. Mira, que vols que et digui, potser masses switchies o saltets, no se si el que volen els nois que els fan es veure ballar les tetes o mirar si portem tanga... Estan bé, però sempre acabes ballant el mateix ritme, massa ràpids, sembla que tinguem presa, no? Jo m'agovio tant córrer. És divertit, però cap el final de la nit estàs feta mer... i és clar, vols alguna coseta més tranquil·la, a tu què et sembla .sa?

C. Diguem alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l?últim?
L.P. el primer el "Pingeon Cowboy", perquè no amb sortia el famós pigeon toed movement, sempre acababa caient per terra. Vaig haver-me d'inventar un ball per practicar-lo. Per cert, és tant divertit que fins i tot està traduït a l'holandès, a que és xulo oi? L?últim és el "Jumping Mountains", és una polka rapideta per engrescar-se a ballar.

C. La teva cançó preferida?
L.P. La "Strong Arm of the Low" de l'Aaron Watson

C. El teu cantant/Grup preferit?
L.P. Nen? Qui pot ser, si no l'Alan Jackson. Està com un tren de bo.

C. Basíc o Shuffle?
L.P. Mira el Xafel, no m'agrada perquè sona lleig, com si anessis pel carrer i xafesis allò que fan els gossos, el Bàsíc, es una col·lecció de roba interior del Woman's Secret, que a nosaltres ens va força bé. Però si et refereixes al pas o moviment de ball que més interessant trobo, et diré que el "Sailor Shuffle", perquè el pots fer de tres maneres diferents a més de fer-lo lent o sincopat.

C. Balls de 32 temps o de 64?
L.P. Mira bonic, si està ben fet és igual, com si és de 128. L'únic que importa és que funcioni amb la música que es balla, com el Mony-Mony que té 128 counts o el All My Life que en té 32. Quin és més maco o divertit de ballar? Doncs tots dos, un perquè és més de festa i gresca i l'altre perquè és més romàntic.

C. Concurs o Marató?
L.P. La veritat es que jo he participat molt poques vegades a un concurs i de maratons, això és pels homes. Que es cansin, que així no donen tant la tabarra, com la pilota al pati de l'escola, perquè corri la canalla. Ep! Això és broma, per mi el concurs si està ben muntat, és més interessant que una marató, aquesta seria més per fer festa o animar una vetllada.

C. Barret o Botes?
L.P. Doncs per mi, tot, les botes i el barret, però sobretot, el tanga tejano amb flecos, no el de perles, que està molt de moda però quan balles se't van ficant les boletes pel forat del cu...

C. Budweiser o Coronita?
L.P. La coronita sona millor, perdó, bull dir que m'agrada més

C. George Strait o Alan Jackson?
L.P. Nen! L'Alan, per favor, que el George ja és massa gran per mi.

C. Heather Myles o Dolly Parton?
L.P. La Dolly, tio, que no has vist quina delantera que té? Quina enveja que fa.

C. Que li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
L.P. Que si jo que soc un desastre per aprendre, encara ho faig mínimament bé, qualsevol que vulgui ho pot fer, que segur que s'ho passarà molt divertit i farà bons amics.



I fins aquí l'entrevista a la Leti Pijoan. Ja ho heu llegit, tot un personatge! Moltíssimes gràcies per la teva col·laboració!

M'agradaria recordar a tots aquells professors/es de linedance de Catalunya als que encara no s'hagi passat l'entrevista que només cal que enviïn un e-mail a countrycat@terra.es i amb molt de gust se'ls passaran les preguntes perquè puguin contestar-les i ser publicades a Countrycat.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]
· 15/06/2005 - Francesc Benet. [Llegir-la]
· 22/06/2005 - Neus Lloveras. [Llegir-la]
· 29/06/2005 - Anna Mansilla. [Llegir-la]
· 06/07/2005 - Sergi Boada. [Llegir-la]
· 13/07/2005 - Carles Llebot. [Llegir-la]
· 20/07/2005 - Sílvia Mimó. [Llegir-la]
· 07/09/2005 - Diana Fort. [Llegir-la]
· 14/09/2005 - Raül Álvarez. [Llegir-la]
· 21/09/2005 - Josep Belmonte "Taxikey". [Llegir-la]
· 28/09/2005 - Paqui Monroy i Gabi Ibañez. [Llegir-la]
· 05/10/2005 - Glòria Xalma. [Llegir-la]
· 19/10/2005 - Joan Riera. [Llegir-la]
· 26/10/2005 - Maite Campoy. [Llegir-la]
· 26/10/2005 - Maria Espiell. [Llegir-la]
· 19/01/2006 - Alfons Pérez. [Llegir-la]
· 25/07/2006 - Mercè Orriols. [Llegir-la]