dimecres, de juny 08, 2005

Avui entrevistem a... l'Àngels Pintó


Àngels Pintó
Font: Àngels i Countrycat Fotografies



Ja tenim aquí la segona entrevista a professors, dins la secció setmanal que vam encetar la setmana passada.

Pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.

I aquesta setmana arriba el torn de l'Àngels Pintó, professora de diversos grups que actualment fa classes a l'Espai Country de Corbera de Llobregat.

A continuació teniu l'entrevista:

Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Àngels Pintó. Va ser a un hotel de Platja d'Aro l'estiu del 2001.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
A.P. Va ser l'Electric slide. Me'n vaig sortir prou bé, d'horrorós res de res....


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
A.P. Uns dos anys.


C.. Per què vas voler ser professora?
A.P. M'agrada formar-me en algo que m'agrada tant com el line dance, i vull transmetre als meus alumnes el meu entusiasme i els meus coneixements. Hi ha poca gent que es forma per donar classe, gairebé tothom diu que no cal. Bé, jo he après molt dels moltíssims cursos que he fet amb la Cati Torrella, la meva primera profe, l'Enric Nonell i l'Àngels Guix, en Marti Prades, etc. Actualment sóc monitora de la LDA i de la NTA, i segueixo fent tota mena de cursos, stages etc. Amb gent d'aqui i estrangers que porten la LDA o la NTA.


C. A quin local vas començar a donar classe?
A.P. A un local d'estiu anomenat Can Via de la Palma de Cervelló. Després ja va ser a l'acadèmia de ball de Corbera de Llobregat.


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
A.P. Va ser l'Adelida, i va anar molt bé.


C. Actualment fas classe a...
A.P. A l'Espai Country, de Corbera de Llobregat.


C. Quin és el ball que més t'agrada?
A.P. Buff! Difícil pregunta. Potser el Rumba Ride, per exemple.


C. Quin és el darrer ball que has après?
A.P. Past Eleven i Montana.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
A.P. Penso que hi ha balls massa llargs i complicats, però es ballen a alguns locals. La gent que ens movem molt ja ho sabem i llavors hi vas o no... Trobo que hi ha massa balls nous cada setmana. N'hi ha que s'assemblen molt. Comença a ser un embolic de músiques que es ballen amb diferent balls, balls que amb el mateix nom són diferents a diferents webs,... Trobo que ens hauríem d'unir tots una mica més. Tinc la impressió que cada local vol ser exclusiu per captar la seva gent i que no puguin ni gairebé moure's d'allà (opinió personal).


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
A.P. Vaig fer una coreografia que es diu Corbera Preacher's, dedicada a uns grans amics meus del grup La Country Klan Band. Un dels seus components va ser un dels meus primers profes, en Ramon, al bar Klan del carrer Aribau. Ara ja ha desaparegut. Vaig presentar-ne un altre que es diu Thanks linedance a un concurs de la LDA.


C. La teva cançó preferida?
A.P. Difícil també! Jo sempre sé els noms dels balls i a vegades no sé el de la cançó. Algunes preferides són A long way home (Dwight Yoakam), Wanna be a Cowboy's Sweetheart, It's complicated, Un momento allà (Rick Treviño),...


C. El teu cantant o grup preferit?
A.P. George Strait, Rick Treviño o Alan Jackson.


C. Bàsic o shuffle?
A.P. Quin pas prefereixo vols dir??? Jo en dic Grapevine o Vine quan ensenyo, i Shuffle o Triple step. Si em preguntes quin m'agrada més, un Shuffle ben fet amb la posició de peus correcte és molt més bonic.


C. Balls de 32 temps o de 64?
A.P. Tant m'és, 64 counts no vol dir sempre més dificultat que 32.


C. Concurs o Marató?
A.P. Jo vaig concursar una vegada a Tona amb la LDA. Decididament no em va agradar el món de la competició. Hi vaig, però a partir d'aquell cop vaig veure que m'agradava molt més ensenyar que concursar. Però va ser una experiència positiva, s'ha de provar tot.


C. Barret o botes?
A.P. Botes.


C. Budweiser o Coronita?
A.P. Coronita.


C. George Strait o Alan Jackson?
A.P. George Strait.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
A.P. Buff! Noi, quines preguntes: Heather Myles!


C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
A.P. Sobretot que s'inicïi en classes per a principiants i balli, balli i balli, sense asseure's mai!!



I fins aquí l'entrevista a l'Àngels. Gràcies Àngels per la teva col·laboració!

Finalment, deixeu-me recordar a tots/es aquells professors als qui no he enviat l'entrevista per e-mail, que si volen participar i donar-se a conèixer als centenars de lectors diaris de Countrycat només han d'enviar un e-mail a countrycat@terra.es. Amb molt de gust els enviaré les preguntes (de fet, són sempre les mateixes, o sigui que si algú vol ja les pot contestar i enviar directament).

Si no els he fet arribar l'entrevista fins ara és perquè (1) No tenia el seu mail o (2) Perqué sóc un despistat... :-) Però la voluntat és que tots els professors o ex-professors que vulguin puguin ser entrevistats.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]