dimecres, de setembre 07, 2005

Avui entrevistem a... Diana Fort



Font: Countrycat Fotografies



Reprenem el curs de les entrevistes que fins el mes de Juliol fèiem cada setmana a diferents professors de linedance que exerceixen o han exercit a Catalunya, ja sigui a locals com a acadèmies de ball. La voluntat és la de conèixer coses de cadascun/a, com ara quan va començar a ballar, quins balls li agraden més, quins cantants country prefereix,...

I avui toca al torn de la Diana Fort, una de les 4 integrants dels famosos Pagadanjo (per cert, comentari personal per ells: fa anys que no ens veiem!!!), autors entre molts altres del ball homònim que gairebé tothom coneix. Ara que a mi personalment m'agrada més l'EPOC, tot i que no es balli tant com l'altre. Em va costar agafar-lo, però amb la cançó que té i el tipus de passos m'agrada molt més. En fi, sobre gustos ja se sap.

I sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista:

(Nota important: malgrat l'entrevista es publica avui, va ser feta abans de l'estiu, amb la qual cosa podrien haver variat les respostes a determinades preguntes: darrer ball après, etc...)

Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Diana Fort. Va ser el primer dia que vaig anar a classe, no ho havia vist mai.

C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
D.F. Jejeje, l'Alburquerque Express, hi ha algu que s'enrecordi?? No va ser horrorós però tampoc perfecte! (tothom s'equivoca, no?)

C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
D.F. 8 mesos. Això del country em va enganxar moltissim. Em vaig treure el títol de la NTA, amb l'ajuda i l'empenta de la que llavors era la meva "profe", la Carme Casademunt.

C. Per què vas voler ser professora?
D.F. No se ben bé el perque, però això de ser instructor, em feia por!
Pot ser perque em feia vergonya...Pero un cop ja estás encaminat, i veus que t'agrada... Tot s'en va.

C. A quin local vas començar a donar classe?
D.F. Primer vaig començar amb els cursos de Xafa'l de Cardedeu, també havia estat a varis centres cívics de Barcelona, un Workshop al Texas, alguna festa major...Pero local local... tot just desde finals de febrer, els divendres hem començat al Maverick de Riells i Viabrea. I dic hem, perquè no només hi estic jo. Jo faig les classes i en Jordi, punxa. Ell és el dj, el DJ VANDER. O sigui, ja sabeu, si voleu venir, allà estem amb les portes obertes (s'ha de fer propaganda, no???)

C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
D.F. Buff, va ser a la "Marxa Blanc i Blava" que van fer a Cardedeu, hi va ser l'Electric Slide. Que com va anar? Doncs per part meva, diria que en ves de básics i talons, tot eren moviments de genolls, imparables dels nervis! Mal de panxa el dia abans, a part de la veu tremolosa i els galls, clar! Però la gent el va aprendre, llavors vol dir que va anar bé! Que per cert, ara, després de gaire bé 3 anys, encara em poso igual!

C. Actualment fas classe a...
D.F. Al Maverick Cantina Braseria, Polígon Industrial Sud-Oest, Riells i Viabrea.

C. Quin és el ball que més t'agrada?
D.F. L'On the Rocks, qüestions personals. És tant maca la cançó... i no crec que sigui l'única a la que li agradi.

C. Quin és el darrer ball que has après?
D.F. Temps d'estimar. L'aprenia dilluns i divendres ja l'aprenia la gent que va anar al Maverick!

C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
D.F. Personalment trobo que són bastant dificils. Jo m'hi trobo a Cardedeu. El meu curs és d'iniciació, gent que no ha ballat gairebé mai, i no és que tingui gaire repertori per fer. Balls fácils fácils, torbo que en falten més. El que faig és agafar balls antics que acostumen a ser facils, i el DjVander em busca cançons que li quedin bé, que siguin noves i més animades...

C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
D.F. Jejeje vaig escriure'n un, amb una cançó Yodel de la Wanda Jackson, molt xula, el ball és diu Cowboy Yodel. El full de ball, esta penjat al Word del meu ordinador, no està ni publicat, ni res de res. El vaig fer un dia així, plim plam, que estàs inspirat, l'acabes, però sempre creus que pot millorar, i el vas deixant fins que no l'acabes mai.

C. La teva cançó preferida?
D.F. Unes quantes: "Streets of Nashville", "The One I'm Leaving you for" i "Whiskey Lullaby"

C. El teu cantant o grup preferit?
D.F. Sharla Lee Hyes, (Dolly Parton, Joni Harms... poden ser totes preferides??? :P )

C. Bàsic o shuffle?
D.F. Shuffle.

C. Balls de 32 temps o de 64?
D.F. Els dos m'agraden.

C. Concurs o Marató?
D.F. Els dos també.

C. Barret o botes?
D.F. Barret, les meves botes blanques amb tocs de colors i civella.

C. Budweiser o Coronita?
D.F. Aigua? No m'agrada l'alcohol, i menys si s'ha de conduir després!

C. George Strait o Alan Jackson?
D.F. Que ningu s'ofengui, caps dels dos. No és que no m'agradin, però m'agraden més les veus femenines. Així jo també faig un intent de cantar!!! Jejeje.

C. Heather Myles o Dolly Parton?
D.F. Jolin, LES DUES!!!

C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
D.F. Si just el tercer dia de classe, ja penses que tu no serveixes per això, NO PASSA RES, és molt normal. Anims que a tothom ens costa. I qui sap si algun dia potser tu també et trobes responent a una entrevista com aquesta!



I fins aquí l'entrevista. Gràcies Diana per la teva col·laboració!


Finalment, pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que des de Countrycat s'esta fent una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.

Si sou professors de line dance i no ens hem posat en contacte amb vosaltres, serà per descuit o perquè no tenim el vostre e-mail. Si voleu col·laborar contestant a les preguntes de l'entrevista (sempre són les mateixes per tothom), només cal que envieu un e-mail a l'adreça countrycat@terra.es i ens posarem en contacte amb vosaltres.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]
· 15/06/2005 - Francesc Benet. [Llegir-la]
· 22/06/2005 - Neus Lloveras. [Llegir-la]
· 29/06/2005 - Anna Mansilla. [Llegir-la]
· 06/07/2005 - Sergi Boada. [Llegir-la]
· 13/07/2005 - Carles Llebot. [Llegir-la]
· 20/07/2005 - Sílvia Mimó. [Llegir-la]