dimecres, de juny 29, 2005

Avui entrevistem a... l'Anna Mansilla


Anna Mansilla
Font: Countrycat Fotografies



Aquesta setmana he seguit rebent entrevistes de professors al mail countrycat@terra.es. Moltes gràcies a tots/es (les aniré publicant setmanalment) i els qui encara no ho hagueu fet i us vingui de cara estar una estoneta escrivint per presentar-vos als lectors/es de Countrycat només heu de demanar-me les preguntes enviant-me un e-mail a countrycat@terra.es (de fet, sempre són les mateixes, o sigui que si voleu les podeu agafar de qualsevol de les entrevistes).

Dit això, avui toca el torn d'una de les professores més rialleres de Catalunya! Una de les professores que té la bona costum d'anar més enllà del ball i intentar fer pedagogia de la música que cada coreografia té al darrera.

Estem parlant de l'Anna Mansilla, que actualment fa classe al Club de Tennis de Sabadell, però que n'ha fet a llocs com ara La Filarmònica.

I sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista:


Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Anna Mansilla. La primera vegada que vaig veure ballar line-dance va ser a Nova York, a un local que es deia Denim's and Diamonds. Era pels anys 90 (no recordo ben bé quin any). Vam anar de viatge amb els meus pares i no sabíem ni que existís. Allà vam descobrir que la música country es podia ballar en línia.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
A.M. El primer ball va ser el Lucky. Ara poca gent el balla. A aquella època (a principis del 99) era un dels balls més complicadillos. No em va costar massa ja que des de petita sempre he fet algun tipus de dansa i lo del ritme ho tenia més o menys clar.


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
A.M. Vaig començar al febrer-març del 99 a aprendre a ballar i a finals de setembre vaig fer la meva primera classe en un petit ginmàs de Sabadell.


C.. Per què vas voler ser professora?
A.M. No és que volgués ser professora però em va sortir la oportunitat i ho vaig voler provar. En aquest petit gimnàs on vaig començar aquell mateix estiu la Sílvia Mimó ja havia fet un petit curs però a partir de setembre ella tenia altres classes i em va proposar a mi per fer-les.


C. A quin local vas començar a donar classe?
A.M. A local propiament dit a cap. He estat a diversos gimnassos, centres... i l'únic local on he estat va estar la Filharmònica, a partir del 2003.


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
A.M. El primer ball va ser el Gringo's. Me'l sabia perfectament però vaig passar uns nervis de por. Em pensava que m'oblidaria dels passos, que la gent no em
seguiria... però per ser la primera vegada va anar força bé.


C. Actualment fas classe a...
A.M. Per canvi de residència només he mantingut una de les classes que feia abans. Les faig al Club de Tennis de Sabadell, on hi porto donant classe des de fa 4 anys.

C. Quin és el ball que més t'agrada?
A.M. Pregunta difícil. N'hi ha molts però actualment m'ho passo molt bé ballant el Joker, l'American Dream, Lovin' You...


C. Quin és el darrer ball que has après?
A.M. És el California boy.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
A.M. Per la gent que portem temps ballant estan molt bé, un repte cada ball però trobo que estem tocant el límit de les virgueries. A part, crec que la gent que comença ara o són cracks o és pràcticament impossible que els aprenguin.


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
A.M. Jo sola, cap. Sempre en grup. Un d'ells és el Little girl, que el vam crear el Pere Asensi, la Sílvia Mimó, el Sergi Boada i jo.

Un altre és el Legends, presentat al concurs del 2003 al Nashville, junt amb la Rosa Royo, la Bego i la Isabel.

N'hem creat altres pels concursos del Nashville (el Highway, el She's more, el Come on Baby i el Dark Whisky) però no es ballen a cap local, que jo sàpiga.

El primer va ser el Highway al 2000, complicadet per l'època i moooooooolt llarg (128 passos). I l'últim el Dark whisky, pel darrer concurs del Nashville.


C. La teva cançó preferida?
A.M. Moltes. Potser em quedo amb l'Amarillo by morning d'en Sr. Strait.


C. El teu cantant o grup preferit?
A.M. Entre molts, Alan Jackson.


C. Bàsic o shuffle?
A.M. Mmmm... Tot convinat.


C. Balls de 32 temps o de 64?
A.M. 64, si no es fan molt curts i repetitius pel meu gust.


C. Concurs o Marató?
A.M. Les dues coses. Tot sigui per fer créixer el line dance. Els concursos, a part dels mals rotllos que en deriven, són una oportunitat per crear balls. No s'ha d'anar a guanyar, t'has de divertir preparant-lo, ballant-lo dalt l'escenari i passant nervis al final (que tot i que no s'ha d'anar a guanyar, si guanyes millor, clar.). Pel què fa la marató, m'ho agafo com un repte personal. De moment a les que he anat me n'he sortit prou bé, cansada però bé.


C. Barret o botes?
A.M. Botes. El barret només me'l poso en ocasions especials.


C. Budweiser o Coronita?
A.M. No m'agrada la cervesa.


C. George Strait o Alan Jackson?
A.M. A duo. Però si em fas triar, Alan Jackson.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
A.M. Crec que no tenen res a veure, estils molt diferents. No sé quina em triaria, les dues tenen cançons molt bones. Potser Heather Myles.

C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
A.M. Que tingui paciència per aprendre, que intenti anar primer a classes de principiants. La gent si no ho agafa ràpid, de seguida se'n cansa i pensa que no ho podrà fer mai. I sobretot els diria que disfrutin de la música.




I fins aquí l'entrevista. Gràcies Anna per la teva col·laboració!

Finalment, pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]
· 15/06/2005 - Francesc Benet. [Llegir-la]
· 22/06/2005 - Neus Lloveras. [Llegir-la]